divendres, 25 d’abril del 2014

ROBATORI A MOSCOU



La Paula i la Sara són dues famoses detectius que van pel món descobrint misteris.

Aquest cop són a Moscou, per atrapar el gran lladre Gorki Maxkim. És el millor lladre del país: va robar la corona del rei de Rússia quan la portava posada!

La Paula i la Sara es faran passar per dues senyores riques i aniran a la subhasta d’antiguitats d’avui a la nit, perquè saben que el lladre hi anirà a robar el retrat del Rei del segle XIX, que va fer un gran pintor francès.

– Ja es hora d’anar marxant– va dir la Sara.

– D’acord! Que nerviosa que estic!– va dir la Paula–. Serem les famoses detectius que hauran atrapat el gran lladre Gorki Maxkim! Sortirem al diari, a la televisió..!

Van anar tirant. Quan van arribar allò estava ple de policies. Tothom estava espantat perquè havien robat el retrat del rei de Rússia. Però quan tornaven cap a l’hotel, van veure un senyor tot vestit de negre que anava amb un objecte molt gran, tapat amb una tela. Les detectius van pensar que podia ser el lladre, i el van seguir discretament. La Paula va esternudar, i el senyor misteriós va començar a córrer. Elles li anaven al darrere, però va entrar en un carreró i va desaparèixer.

– Molt bé, Paula, ho has destrossat tot! – va dir la Sara, exaltada.

– Ho sento! Que tingui al·lèrgia tampoc és culpa meva! – va contestar la Paula.

Llavors van tornar a l’hotel. Just a la porta hi havia el cap dels policies, esperant-les per demanar-los ajuda. I elles van dir que sí.

– Paula, ara descansa, que demà tindrem molta feina– va dir la Sara.

Les noies van tornar al carreró i es van passar tot el dia esperant i no va aparèixer ningú. Quan estaven a punt de marxar, van sentir un soroll darrere seu. Es van girar i era el mateix senyor de l’altre dia. Aquest cop el van seguir molt delicadament, i la Paula amb la mà tapant-se el nas i la boca per no esternudar.

El van seguir fins al seu cau, que era una habitació molt petita plena de quadres i objectes vells.

  Trucaré al cap de policia–  va dir la Sara, xiuxiuejant.

– Ho puc fer jo, això de trucar a la policia? Si us plau... – va dir suplicant la Sara.

– D’acord–  va respondre la Paula.

Va trucar... i quan va respondre aquell senyor es van quedar sorpreses: era el cap de policia! Al cap de cinc minuts la policia ja estava allà i també es va quedar estranyadíssima. Com que no entenien per què ho feia, li ho van preguntar, i ell va respondre:

– Jo pensava que ser policia seria més interessant, però robava tots aquests objectes per tenir un cas per seguir.

Després d’això van deixar la subhasta i el van guardar en un museu.


Aina Martí Martínez (6è A)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada